آخرین اخبار : 

بررسی HBsAg مثبت

اگردرسرم بیماری به طور اتفاقی HBsAg (آلودگی به ویروس هپاتیت B ) مثبت گردد چه اقدام های تشخیصی باید انجام داد.

در بررسی باید سوالات زیر را مطرح نمود.

س ۱: آیا بیمار اخیرا دچار آلودگی به ویروس هپاتیت B شده است؟

ج: اگر از مدت آلودگی اطلاعی نداریم IgM- HBcAb را اندازه گیری مینماییم. مثبت بودن آن معرف حاد بودن آلودگی (کمتر از ۶ ماه) و منفی بودن آن معرف مزمن بودن آلودگی (بیشتر از ۶ ماه) میباشد. در نوع مزمن سوال بعدی را باید مطرح نمود.

س۲: آیا بیمار دچار هپاتیت مزمن میباشد.

ج: در بیماران مبتلا به HBsAg مزمن تست های کبدی ( LFT) را چک منماییم اختلال در این انزیم ها به خصوص بالا بودن ALT معرف هپاتیت مزمن می باشد در صورتیکه طبیعی بودن آن معرف حامل بودن ویروس (Carrier ) میباشد. در بیماران هپاتیت مزمن سوال بعدی را باید مطرح نمود

س۳: آیا بیمار دچار هپاتیت مزمن فعال میباشد؟

ج: اگرچه بیوسی کبد در این بیماران شدت بیماری را نشان میدهد اما مثبت بودن HBe Ag و بالا بودن گاما گلوبولین درسرم بیماران مبتلا به HBsAg معرف هپاتیت مزمن فعال میباشد.

س۴: آیا خطر دیگری نیز بیماران HBsAg مثبت را تهدید میکند؟

ج: بله مهمترین خطر کانسر کبد ( HCC ) میباشد. به همین دلیل باید سالانه بیماران از این نظر اسکرین شوند. بهترین روش اسکرین اندازه گیری AFP به همراه سونوگرافی از کبد میباشد که به خصوص در بیماران مسن باید سالانه انجام شود. خطر دیگر آلودگی به ویروس HDV می باشد که معمولا با بدحال شدن بیماران همراه میباشد.

س۵: در مجموع چه آزمایش هایی باید در فرد مبتلا به HBsAg مزمن انجام داد؟

ج: آزمایش های:

R//

AST/ALT

BIL(d, ind)

ALK Ph.

PT

Alb/Globulin

Hbe Ag

AFP

U/S

در صورت طبیعی بودن تمام آزمایش های فوق بیمار حامل آنتی ژن (Carrier) تلقی گردد.

س۶: اگردر خانم حامله ای HBsAg مثبت گردد چه اقدامی باید انجام داد؟

ج: در ابتدا تست های کبدی (LFT) تقاضا میشود در صورت طبیعی بودن بیمار حامل ویروس تلقی میگردد. اما مهمترین خطری که جنین را تهدید میکند انتقال ویروس می باشد. ثابت شده که اگر در این بیماران

Hbe Ag نیز مثبت باشد و یا اگر خانم حامله در سه ماه سوم حاملگی دچار هپاتیت –B گردد شانس انتقال آلودگی شدیدا افزایش میابد . برای یشگیری از انتقال ویروس در این دو گروه از بیماران باید به محض تولد علاوه بر واکسن سرم ۰/۵CC ) HBIG عضلانی در موقع تولد) به نوزادان تزریق گردد. در بیماران Hbe Ag منفی شانس انتقال الودگی خیلی کم است و فقط تزریق واکسن بخ نوزاد کافی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

   مشاوره رایگان
09037279679